Esport Inclusiu

Seguint amb el compromís, adquirit per la UMH, de garantir la igualtat d’oportunitats dels nostres estudiants, i apostant clarament per la inclusió de les persones amb diversitat funcional, l’Oficina d’Esports ha anat integrant en les seves activitats de competició l’Esport Inclusiu.

Durant el curs 2015-2016, la UMH va participar per primera vegada en CADU de Goalball (fins ara esport de promoció), aconseguint la medalla d’ARGENT. El Goalball és l’únic esport paralímpic creat específicament per a persones amb ceguesa i deficiències visuals, en el qual participen dos equips de tres jugadors cadascun, tots ells amb un antifaç totalment opac. En aquestes jornades, persones amb i sense discapacitat visual han tingut l’oportunitat de competir de forma conjunta representant a la seva universitat, competint amb equips de les universitats de València i Alacant. Aquest esport requereix de sentit auditiu per detectar la trajectòria de la pilota en joc (que porta cascavells al seu interior) i requereix, a més, una gran capacitat per saber estar situat a cada moment en el lloc més apropiat, per tal de llançar la pilota i introduir-la en la porteria de l’equip rival mitjançant un llançament amb la mà, i interceptant alhora els llançaments de l’equip contrari. Durant el partit, de 20 minuts de durada, cada equip es situa en un costat d’una pista de 18 metres de llarg, davant d’una porteria de 9 metres d’ample. Qualsevol dels tres membres de l’equip intenta que la pilota no entri a la porteria, guanyant l’equip que més gols aconsegueixi a la porteria contrària.

També durant el curs 2015-2016 la UMH va incloure en el seu equip de natació, per primera vegada, tant en CADU com a CEU, un integrant amb diversitat funcional, Manuel Martínez Martínez, qui en el Campionat d’Espanya Universitari (CEU) va obtenir uns excel·lents resultats : OR a 50 Braça, BRONZE en 100 Esquena i ARGENT 50 Esquena.

foto-goalball  nat2

 Aquest curs, 2016-2017, a més de mantenir la participació d’aquests esports a les competicions universitàries, l’Oficina d’Esports ha inclòs el Goalball en les competicions internes del Trofeu Rector, donant d’aquesta manera més visibilitat a aquest nou esport.

Si vols competir amb la UMH en CADU o CEU a Esport Inclusiu, consulta tota la informació i inscriu-te a la nostra dirección https://deportes.umh.es/competiciones/

Si el que vols és participar en el Trofeu Rector en Goalball, inscriu-te a aquest enllaç https://deportes.umh.es/competiciones/trofeo-rector-2/

D’altra banda, durant la realització de l’Escola d’Estiu i l’Aula Junior, serveis gestionats per l’Oficina d’Esports, al juliol de 2016, s’han organitzat jocs per als nens utilitzant cadires de rodes, pilotes amb so, mocadors per dificultar-los la visió, entre d’altres capacitats, creant així situacions en què han pogut experimentar el joc i l’esport des de la perspectiva de les persones amb diversitat funcional.

____________________________________________________________________________________

Podeu trobar molta més informació a ATED (Àrea d’Atenció a l’Estudiant amb Discapacitat, dependent del Vicerectorat d’Estudis i Esports) l’objectiu és garantir l’accés a uns ensenyaments universitaris inclusives: https://atenciondiscapacidad.umh.es/

I a la Delegació d’Estudiants en https://delegacion.umh.es/