Circuit V-Running

La cursa a peu o running és una de les activitats esportives més populars, amb un notable increment en la seva pràctica per la conscienciació ciutadana per adoptar un estil de vida saludable, on l’exercici físic adopta un paper fonamental juntament amb una adequada alimentació, descans i benestar emocional. Es tracta d’una activitat accessible per a tota la població i de baix cost, sent l’activitat esportiva en la més habitual entre la població físicament activa.
Amb aquest circuit de Running, la Universitat Miguel Hernández d’Elx ofereix a la seva comunitat universitària i la ciutadania il·licitana un recorregut de 2.395 metres, permetent gaudir de Campus d’Elx de la UMH i impulsant la universitat com un dels punts de referència per a la pràctica esportiva a la ciutat.
A diferència d’altres espais esportius, el circuit Variability Running es caracteritza per l’alternança de cinc superfícies diferents al llarg del seu recorregut: sorra de Albero, graveta fina, cautxú, gespa artificial i formigó. Aquesta variabilitat de superfície provoca en els corredors i corredores la necessitat d’adaptar-se el terreny, afavorint l’adaptabilitat del seu patró motor de carrera, ritme i / o amplitud de gambada mitjançant l’estimulació del seu sistema neuromusculoesquelètic. Tot això comporta un major treball propioceptiu i requeriments a el sistema muscular i osteoarticular, fent que recórrer-es converteixi a més en una pràctica nova i motivant.
Amb aquesta iniciativa, la UMH s’alinea amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible # 3 per al foment de l’benestar i la salut de la comunitat universitària i el seu entorn.